Samma upplösning som tidigare

Samsung Galaxy S22 Ultra kan få steglös zoom

Den främsta förbättringen i kameran på S22 Ultra ser ut att bli fler zoomsteg.

Publicerad Uppdaterad

Om Samsung följer samma tidtabell som förra året är det lite mer än fyra månader tills Galaxy S22-serien lanseras, och nu börjar ryktena om hur den kommer att bli dyka upp på allvar, kanske för att det är nu Samsung själva spikar specifikationerna.

Den senaste uppgiften kommer från Galaxyclub, som hävdar att S22 Ultra kommer att ha två zoomlinser precis som S21 Ultra. Den ena ska vara en 10x periskopzoom med samma megapixeltal som i S21 Ultra, och det ligger nära till hands att anta att zoomkamerauppsättningen kommer att vara likadan som på S21 Ultra.

Däremot sägs man experimentera med en teknik för att åstadkomma steglös zoom mellan kamerorna. Ett problem är ju annars att en zoomlins inte kan ta bilder som är mindre utzoomade än vad de är byggda för, så har du en zoomlins på 10 gångers förstoring kan den inte hjälpa till med bilder som är åtta gångers förstorade, utan de får du genom att zooma in digitalt i en lins med större utsnitt. I den teknik Samsung arbetar med ska dock linserna kunna röra sig mellan olika positioner för att optiskt justera inzoomningsgraden. 

I övrigt sägs Samsung också planera för nya kamerasensorer av RGBW-typ, det vill säga att de känner av rött, grönt, blått och vitt i stället för bara de tre första. Detta ska ge bättre ljuskänslighet i mörker.

Källa