Även surfplatta och hörlurar i samma FE-serie

Samsung Galaxy S23 FE kommer den 4 oktober

I Indien har Samsung bekräftat att Galaxy S23 FE tillsammans med nya surfplattor och headset lanseras den 4 oktober.

Samma dag som Google släpper nya Pixel har Samsung bestämt sig för att lansera sin nya S23 FE. De slutsatserna kan man dra om man sammanfattar de läckor och officiella uppgifter som nu publicerats. Samsung själva tar redan emot intresseanmälningar på både surfplatta och telefon, dock utan att uttryckligen säga namnet på produkterna. I en förhandstitt så använder dock Amazon samma bild som Samsung och där är bildfilen döpt till S23 FE.

Förhandsuppgifter gör gällande att telefonen på Indiska marknaden ska få systemchippet Exynos 2200 som satt i Samsung Galaxy S22-serien men det tycks även på vissa marknader släppas en version med Qualcomms Snapdragon 8 Gen 1 istället.

En läckt video har visat Galaxy S23 FE och rykten inför den officiella lanseringen säger att det handlar om en telefon med 6,4 tums Amoled 2X-skärm med 120 hertz uppdateringsfrekvens. Kamerorna består av en huvudkamera på 50 megapixel , vidvinkel och tele med 3x optisk zoom. 

Utöver telefonen sägs samtidigt även Galaxy Tab S9 FE och FE Plus släppas, Galaxy Byds FE samt eventuellt Galaxy Smarttag 2.