Bekräftas av Samsungchef

Samsung: Galaxy S23 FE nära förestående

I en intervju mer eller mindre bekräftar Samsung att Galaxy S23 FE kommer att visas upp inom kort.

Det är Android Authority som intervjuat Justin Hume, vice president för Samsungs mobildivision i Sydafrika. När man ställde frågan "Det finns ett FE-stort glapp mellan Samsung Galaxy A54 och Samsung Galaxy S23, eller hur?" svarade han:

- Det finns ett FE-stort glapp där nu. Det kommer att komma ett tillkännagivande. Mycket snart.

Intervjun publicerades strax innan Samsungs Galaxy Unpacked-event drog igång den 26 juli, och därför väntade sig somliga att även Samsung Galaxy S23 FE skulle lanseras där. Så blev inte fallet. En möjlig tolkning är att Justin Hume själv trodde att Galaxy S23 FE skulle lanseras då, vilket i sin tur rimligen måste innebära att Samsung övervägt detta. En annan tolkning är att det väntas komma ett besked eller en lansering av Galaxy S23 FE kort efter Unpacked.

Det är rimligt att Samsung inte valde att släppa Galaxy F23 FE på Unpacked då den förmodligen hade drunknat bland alla nyheter. Oavsett är uttalandet ytterligare en bekräftelse på att telefonen finns och är nära förestående. Tidigare har vi sett läckta renderingar av mobilen, som delar formspråk med Galaxy S23-modellerna. Vi har också fått läckor på telefonens specifikationer.

Enligt dessa väntas Samsung Galaxy S23 FE drivas av ett Exynos 2200 chipset, eventuellt Snapdragon 8 gen 1 i vissa regioner. Med andra ord förra årets topp-chipset. Telefonen väntas få 8GB RAM, 128GB eller 256GB lagring, ett batteri på 4500 mAh med 25W laddning (förmodligen utan trådlös laddning), samt tre kameror på baksidan där huvudkameran är på 50 megapixel.