Oreo-uppgradering

Samsung Galaxy S6 kan få Android 8.0

En amerikansk operatör öppnar upp för att Samsungs Galaxy S6-serie kan få Android 8.0.

Publicerad Uppdaterad

Samsung har precis börjat rulla ut sin första uppdatering till Android 8.0 Oreo, till Galaxy S8 och S8 Plus. Man har inte gått ut med någon officiel lista på vilka mobiler som kan tänkas få denna uppdatering, men det vanliga från Samsungs sida är att årets toppmodeller samt förra årets, och några mellanprismodeller får dem. Men nu finns det indikationer på att även förrförra årets toppmodell kan få Android 8.0 Oreo.

Det är en supportsida från den amerikanska operatören T-Mobile där man uppger att man kommit överens med Samsung om att uppdatera Galaxy S6 Plus till Android 8.0 Oreo. Telefonen har i dag Android 7.0.

Även om meddelandet stämmer är det ingen garanti att vi kommer att få se uppdateringen här i Sverige. Det kan vara en specialbeställd uppdatering från T-Mobile, som har egen programvara i telefonen. Dessutom har Galaxy S6 i USA ett annat chipset än de mobiler som sålts i Sverige. Om uppdateringen däremot är ett initiativ från Samsungs sida kan vi förmodligen räkna med att den kommer även till Galaxy S6-serien här hos oss.

Som jämförelse kom Samsungs Android 7.0-uppdatering, som gick ut för drygt ett år sedan, till dåvarande toppmodellen Galaxy S7, föregångaren S6, men inte till förrförra toppmodellen Galaxy S5.

Källa