https://www.mobil.se/nyheter/samsung-galaxy-s7-active-lanserad
561566
Nyheter
Bara hos AT&T i USA

Samsung Galaxy S7 Active lanserad

Den tåligare varianten av Samsung Galaxy S7 är nu officiellt lanserad i USA.

Liksom för S5 Active och S6 Active rör det sig, åtminstone till en början, om en modell exklusivt lanserad för den amerikanska operatören AT&T.

Mobilen har i stora drag samma specifikationer som Samsung Galaxy S7 med en 5,1-tumsskärm med 2560 x 1440 pixel, chipsetet Snapdragon 820 (som sitter i vissa S7:or medan vi på svenska marknaden har Samsungs egna Exynos 8890), och en 12-megapixelkamera. Programvaran ska också vara i stort sett densamma, med Android 6.01. Designen är däremot helt annorlunda, med ett camouflagemönstrat skal och riktiga knappar för bakåt och flerval. Fingeravtrycksläsare sitter i hemknappen precis som på S7, något som annars saknades på S6 Active.

S7 Active är också betydligt tjockare (9,9 mm) och tyngre (185 g) än vanliga S7. Det har dels utbyttjats till att stoppa in ett rejält mycket större batteri, 4000 mAh för att vara exakt, dels för att ge telefonen en skärm som ska vara mycket svår att spräcka. Exakt vad som är speciellt med skärmen framgår inte. Den använder Gorilla Glass 4 precis som vanliga S7, men kanske ett tjockare lager. Telefonen är i alla fall specad enligt amerikansk militärstandad, vilket framför allt innebär att den utöver att vara vattentät tål upprepade fall från 122 cm mot trägolv (eller för att vara exakt, en plywoodskiva placerad på ett betonggolv).

Samsung Galaxy S6 Active kom aldrig till Sverige, och S5 Active gjorde det först mer än ett halvår efter de amerikanska lanseringen, så sitt inte uppe och vänta på att den här ska dyka upp i svenska butiker.

Källa