https://www.mobil.se/nyheter/samsung-galaxy-s8-active-lanserad
563773
Nyheter
Exklusiv för AT&T - för tillfället

Samsung Galaxy S8 Active lanserad

Den amerikanska operatören AT&T har ensamrätt på nya Galaxy S8 Active - men bara under begränsad tid.

Samsung har lanserat tåliga versioner av Galaxy S-serien sedan S4 Active, men sist vi såg en i Sverige var det S5 Active. Sedan dess har de varit exklusiva för den amerikanska operatören AT&T och inte gått att köpa eller importera till Sverige.

Med S8 Active som nu är officiell finns det visst hopp om att det blir annorlunda, då Samsung har meddelat att AT&T:s exlusivitet är tidsbegränsad. Den kommer med största sannolikhet att börja säljas av andra amerikanska operatörer. Frågan är om den kommer även till Sverige. Telefonen har chipsetet Snapdragon 835, och Samsung brukar normalt endast sälja toppmodeller med deras eget Exynos-chipset i Europa.

Telefonen har i alla fall ungefär samma specifikationer som Galaxy S8, men har en platt skärm med stöttålig ram, och extrastort 4000 mAh-batteri (vilket även gör telefonen betydligt större och tyngre än Galaxy S8). Skärmen har fortfarande 18:9-format med upplösningen 2960 x 1440 pixel, kameran är densamma som i S8, och det finns 4 gigabyte arbetsminne och 64 gigabyte lagring i telefonen.

Samsung Galaxy S8 Active börjar säljas den 11 augusti, men det dröjer minst ett par månader innan vi får se den från andra operatörer än AT&T, eller i bästa fall olåst.

Källa