Boetten tillbaka

Samsung Galaxy Watch 3 - Smidigare med större skärm

Samsungs senaste klocka ska kännas mer som ett armbandsur än en träningsklocka.

Publicerad Uppdaterad

Det blev aldrig någon Samsung Galaxy Watch 2, bara en Active-modell. Skillnaden mellan de två serierna märks kanske främst på den vridbara boettringen som är en del av användargränssnittet på Galaxy Watch men saknas på Active-serien. Men nu är den alltså tillbaka, tunnare än tidigare vilket gör att man lyckats få in större skärm på Galaxy Watch 3 trots att den är lite mindre och smidigare än föregångaren. Jämfört med den första Galaxy Watch-modellen så är nya Galaxy Watch 3 14 % tunnare, 8 % mindre och 15 % lättare. Klockan säljs i två storlekar, 41 mm, och 45 mm. Designen ska kännas lite exklusiv, med läderarmband och rostfritt stål som material.

I Sverige fokuserar man helt på modellerna med inbyggt e-sim och 4g-uppkoppling, något som nu de flesta operatörer i Norden stödjer. 

Systemversionen i Galaxy Watch 3 är Tizen 5.5, och bland nyheterna märks förbättrat användargränssnitt, bland annat för notifieringar. Klockan har också fått nya sensorer, bland annat möjligheten att mäta syresättningen i blodet. Klockan kan även mäta ekg och blodtryck, men det kräver godkännande av nationella myndigheter vilket man ännu inte fått i Sverige.

Galaxy Watch Active har även fått en funktion för falldetektering. Klockan känner av om man fallit och skickar ett meddelande på skärmen. Om man inte svarat på det efter 60 sekunder ringer den upp en av dig i förväg vald kontakt för att hämta hjälp.

Galaxy Watch 3 kan även ge konkreta tekniktips på hur din träning kan utvecklas och din löpteknik förbättras. Genom att mäta balans, steglängd och markkontakt ger den en analys av din löpning och ditt löpsteg. Och som tidigare kan du använda den för att blippa betalningar med Samsung Pay.

Galaxy Watch 3 börjar säljas den 21 augusti, och priset är satt till 5200 kronor för 41 mm-varianten och 5500 kronor för 45 mm.

I ett senare skede kommer även en lättare variant i titan, men då endast med mobiluppkoppling och utan esim.