Redan innan sommaren

Samsung Galaxy Watch 4 och Watch Active 4 kan komma tidigare än väntat

Förra året släppte Samsung sin Galaxy Watch 3 i augusti, men i år kan nya klockor komma redan innan sommaren och med nya sensorer.

Publicerad Uppdaterad

Det är techläckaren Ice Universe som kommer med uppgifterna om att både Galaxy Watch 4 och Galaxy Watch Active 4 är tänkta att lanseras redan under det andra kvartalet i år. Samsung släppte ju sin S21-serie i år tidigare än vanligt och om dessa uppgifter stämmer gäller alltså samma sak för klockorna. Någon Galaxy Watch Active 3 har vi ännu inte fått se, men nu tyder alltså uppgifterna på att båda klockorna kommer innan sommaren. 

När det gäller specifikationer är få detaljer kända, men rykten pekar på att Samsung kan bli först med blodsockermätning, något som skulle hjälpa särskilt diabetiker som därmed skulle slippa ta flera blodprover om dagen och istället kan förlita sig på klockan. Det skulle också innebära att Samsung introducerar tekniken först, innan Apple som dock sägs ha samma teknik under utveckling för Apple Watch i kommande modeller. 

Andra uppgifter talar samtidigt om att Samsung ska gå över till Wear OS som operativsystem i sina klockor, istället för att som idag använda Tizen.

Källa