Ska Z Fold ersätta Note-enheterna?

Samsung Galaxy Z Fold 3 kan få en ny typ av penna

Samsung kan komma att ersätta sina Note-enheter med vikbara telefoner.

Publicerad Uppdaterad

Samsung verkar inte nöja sig med vikbara mobiltelefoner. Mycket tyder på att företaget vill utveckla sina Z Fold-telefoner genom att kombinera dem med företagets S Pen-teknik och eventuellt använda detta för att fasa ut hela Note-serien med enheter. 

Det skulle dock betyda att företaget behöver skapa en ny typ av S Pen. Det uppger koreanska The Elec. Dagens pennor använder EMR, eller Electro Magnetic Resonance, vilket bland annat betyder att pennan för själva skrivfunktionen inte behöver någon egen strömkälla. Den hårda spetsen ökar dock risken för repor, vilket får rykten att florera att Samsung kommer att försöka gå över till Active Electro Static, eller AES, för en ny typ av S Pen vilket bland annat betyder att pennan måste kunna innehålla ett batteri och då ett större batteri med mer kapacitet än de Samsung redan använt i sina senaste S Pen.

Det rapporteras samtidigt att Samsung i ett drag för att göra skärmarna mer reptåliga, givetvis extra relevant om man ska använda en penna, fördubblar glasets tjocklek. Det betyder att det skulle gå från dagens tjocklek på 30 mikrometer till 60 mikrometer.