Men med mindre batterier

Samsung Galaxy Z Fold 3 och Flip 2 kan komma tidigare än väntat

Föregångaren Samsung Galaxy Z Flip.

De senaste ryktena menar att Samsung kan komma att lansera sina nya vikbara telefoner tidigare än vad man tidigare trott. De kan också komma att få klenare batterier än sina föregångare, men det kan kompenseras på annat sätt.

Publicerad Uppdaterad

Enligt de senaste rapporterna som publicerats av den sydkoreanska publikationen The Elec verkar det som om Samsungs kommande Z Fold 3 och Z Flip 2 kan komma att lanseras tidigare än vad tidigare förväntats. Det datum som nu diskuteras är under ett event i juli. 

Det verkar också som att de kan få lite mindre batterier än sina föregångare. Samsung Galaxy Fold 3 sägs få ett 4380 mAh-batteri, vilket skulle vara identiskt med den första Fold-modellen men lägre än de 4500mAh som uppföljaren Fold 2 hade. Flip 2 kan få ett batteri med 3200 mAh vilket är 100 MAh lägre än föregångaren. Det här kan dock komma att kompenseras genom att Samsung nu ska använda en ny skärmteknik (LTPO) som kräver mindre ström. Det här kan potentiellt göra att drifttiderna liknar de hos föregångarna. 

Eftersom det inte verkar komma någon ny Note i år kan de som var sugna på en ny dylik hoppas på att Fold 3 kan komma att få stöd för S-pen, något som säkert skulle kunna locka några tidigare Note-användare. Skärmarna på Fold 3 verkar bli 6,2 respektive 7,5 tum stora där den frontmonterade kameran sitter under skärmen. 

Huruvida ryktena stämmer återstår att se. 

Källa