Annons

Smartklockan uppfräschas

Samsung Gear S3 får stor uppdatering

Samsung håller på att skicka ut en större uppdatering till smartklockan Gear S3, som ska ge en rad nya funktioner.

Publicerad Uppdaterad

Samsung Gear S3 lanserades för mer än ett år sedan, men den är inte för gammal för att få nya funktioner. Samsung håller på att rulla ut en uppdatering som man kallar Value Pack, som innehåller en lång rad nyheter och finputsningar av användargränssnittet.

Klockan får bland annat pulsmätning i realtid med förbättrad noggrannhet. För den som håller reda på kalorierna finns en ny funktion som hjälper dig hålla koll på den dagliga förbrukningen.

Klockor är väl egentligen inte bäst för inmatning, men med uppdateringen kan du i alla fall inte bara söka bland dina kontakter i adressboken, utan även skapa helt nya kontakter och lägga in dem. Du kan också skapa nya kalenderhändelser. Använder du Samsungs påminnelse-app kan du skapa och bocka av checklistor som till exempel inköpslistor direkt från klockan.

Många widgets har fått uppdaterat gränssnitt med mer information, och du ska dessutom få olika mycket information beroende på om du vrider på boetten snabbt eller långsamt. Det blir lättare att komma åt att svara på textnotifieringar och du kan ha fler förskrivna svar.

Appar på klockan kan nu om man vill sorteras efter senast använda app. På telefonen har appen Samsung Gear fått sig en uppdatering med nytt utseende. Det är också via den appen du hittar och installerar uppdateringen.

Källa