Uppdaterade klockor

Samsung ger nya funktioner till gamla klockor

Via en ny mjukvara kommer ett par nya funktioner till äldre varianter av Samsungs Galaxy-klockor.

Publicerad Uppdaterad

Samsung har uppdaterat mjukvaran till flera av sina äldre klockor som nu får ett par nya funktioner. Först i kön ligger Galaxy Watch Active 2 och Galaxy Watch 3 som får möjlighet att ställa in känsligheten för falldetekttion. Klockan kan till och med larma för fall utan att du egentligen fallit. Vid fall frågar klockan om du är ok och kan skicka iväg ett larm med din position. 

En uppdatering som kommer även till Galaxy Watch och Galaxy Watch Active är grupputmaningar, det vill säga att du kan ha träningsmål tillsammans med andra användare och se hur du ligger till direkt i din klocka. 

Uppdateringen ska också ge en mer djupgående utvärdering av ditt hälsoläge med bland annat blodtryck, EKG och syrenivåer i blodet. Samsung poängterar dock att dessa värden inte kan ersätta reguljära läkarbesök om du verkligen vill veta hur din hälsa ligger till. Klockorna kan heller inte användas för att varna för hjärtinfarkter eller användas för diagnos.

Användare av ovanstående klockor kan nu också få tillgång till tio olika klockskärmar, elle rurtavlor, för att göra din klocka lite mer personlig. 

Uppdateringarna börjar rulla ut i USA och Korea med övriga världen på tur. På det här sättet får alltså Samsungs klockor med operativsystemet Tizen en del av de funktioner som nya Wear OS-klockorna har. Samsung har sedan tidigare lovat att uppdatera befintliga klockor med Tizen under tre år räknat från försäljningsstart.

Källa