1
1
https://www.mobil.se/nyheter/samsung-gor-nytt-anpassningsbart-ui-for-vikbara-och-rullbara-mobiler
570404
Nyheter
falskt
Rullbart

"Samsung gör nytt anpassningsbart UI för vikbara och rullbara mobiler"

Samsungs nya gränssnitt kan göra det smidigare och enklare att utnyttja den vikbara skärmen.
[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/fold2_laptop.jpeg?itok=3tP9FL9U', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/fold2_laptop.jpeg?itok=UE101EdW', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/fold2_laptop.jpeg', w: 1954, h: 1500, title: 'Samsungs nya gränssnitt kan göra det smidigare och enklare att utnyttja den vikbara skärmen. ' },]
Ett nytt gränssnitt från Samsung som kan anpassa sig efter skärmar som ändrar storlek, kan vara på gång. Möjligen hamnar det i den kommande Galaxy Z Fold 3.

Tidigare i år lanserade Samsung One UI 3.1 och det är nu det gränssnitt som finns i de flesta av Samsungs vikbara telefoner (för de som skaffat det så klart). Men ett twitterinlägg från techläckaren Ice Universe, visar ett nytt typ av gränssnitt som kan komma att fungera bra på vikbara telefoner, men också på framtida rullbara telefoner. 

Det spekuleras också i att det nya gränssnittet kan komma på de nya vikbara telefonerna med Fold 3 i spetsen. Men varför skulle det här vara speciellt bra för telefoner med justerbar skärmstorlek? Jo, det är nämligen adaptivt och ändrar sig efter skärmens storlek. För inte så länge sedan visade Samsung upp flera olika skärmtyper som kan vara intressanta framöver, däribland en rullbar skärm, något som visats i ett par olika koncepttelefoner från bland annat LG och Oppo. 

En rullbar skärm kräver större anpassningsmöjligheter från gränssnittet än en vikbar då den vikbara bara har två olika storlekar. Förutom ett gränssnitt som är anpassat till olika skärmstorlekar så krävs ju appar som följer med, och det är en annan femma. 

Källa