https://www.mobil.se/nyheter/samsung-inget-fel-p-mhl-i-galaxy-siii
508783
Nyheter
Följer nyare standard

Samsung: Inget fel på MHL i Galaxy SIII

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/imported/638629.jpg?itok=qUSeSjrA', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/imported/638629.jpg?itok=Szuoebso', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/imported/638629.jpg', w: 690, h: 393, title: ' ' },]
Det har tidigare rapporterats om att MHL-tekniken för att få ut video från Galaxy SIII inte följer standarden. Nu dementerar Samsung.

För ett par veckor sedan skrev vi om Samsungs MHL-teknik i Galaxy SIII. Det hade nämligen visat sig att Samsung bytt plats på några av kontakterna, så att användare som ville få ut en HDMI-signal via USB-kontakten var tvungna att köpa Samsungs egen kabel och inte någon separat.

Vi frågade Samsung varför de valt att göra så och fick ett ganska upplyftande svar.

- MHL-standarden kommer inom kort att ändras därför har vi valt att redan nu använda den nya standarden för Galaxy S III för att göra den mer framtidssäker, säger Andreas Norberg som är produktansvarig för telekomprodukter hos Samsung i Sverige. Samsung har med andra inte valt någon egen standard utan endast den nyare.

Ett ganska upplyftande svar, trots allt. Videokabeln kostar mellan 3-400 kronor och går att köpa bland annat här.