Annons

Välj hur mycket du vill skona batteriet

Samsung introducerar bättre batteriskydd

Kommande One UI 6.1 uppges lägga till fler funktioner för att få batteriet att leva längre.

Publicerad Uppdaterad

Samsung håller fortfarande på att rulla ut One UI 6.0, som är företagets eget gränssnitt för Android 14. Nu börjar det dock dyka upp information om den kommande uppdateringen till One UI 6.1 som troligtvis kommer att presenteras officiellt i början av 2024 tillsammans med Samsungs kommande flaggskeppsmodeller Galaxy S24.

Det är läckaren Tarun Vats som går upp med informationen att Samsung har för avsikt att dels döpa om den inbyggda funktionen till ”Battery Protection” i den engelska versionen, samt introducera tre olika nivåer för batteriskydd; Basic, Adapt och Max.

Basic kommer att sluta försöka ladda när batteriet ligger på 100 procent, men återuppta laddning när den sjunker till 95 procent.

Adapt förlitar sig på användarens dagliga rytm och laddar upp till 80 procent under natten då den pausar laddningen, för att sedan ladda färdigt innan användaren vaknar.

Max ser till att din enhet inte laddas till mer än till 80 procent oavsett omständigheter, vilket i så fall innebär att Samsung skulle arbeta med den allmänna uppfattningen att batterier mår bäst av att aldrig laddas över 80 procent och aldrig sjunka under 20 procent.