Rykten från koreanska källor

Samsung kan ha Mixed Reality-headset klart till årets IFA-mässa

Om man får tro färska men ännu obekräftade uppgifter från Sydkorea, så kan Samsung hinna före ärkerivalen Apple med ett trådlöst Mixed Reality-headset. En produkt ska enligt källorna vara redo att offentliggöras redan på IFA-mässan i höst.

Publicerad Uppdaterad

Det är den koreanska publikationen The Korea Times som hänvda att Samsung jobbar på ett Mixed Reality-headset tillsammans med Microsoft. Headsetet ska vara trådlöst och helt fristående och ska ha stöd för både virtuell och förstärkt verklighet, det vill säga VR och AR. Därmed tycks den påstådda produkten – som sägs bli förhållandevis dyr – påminna om den hårdvara som Apple sägs ha på gång. Men Samsung och Microsoft sägs ligga före. 

Egentillverkade komponenter

Enligt uppgifterna ska man ha kommit så pass långt att en prototyp ska vara redo att visas upp redan i samband med IFA-mässan i september. Samsungs tillförlitlighet när det gäller deadlines för olika produkter och funktioner är dock inte det bästa i världen, så det hela bör sannolikt tas med en nypa salt. Vidare gör källorna gällande att headsetet helt och hållet kommer att innehålla egenproducerade komponenter, från OLED-skärmar till sensorer. Några närmare detaljer finns däremot inte i nuläget. 

Källa