Dyker även upp i telefoner från fler tillverkare

Samsung påstås välja Mediateks 5G-chipp i sina enklare telefoner

Mediateks nya 5G-chipp kommer sannolikt att dyka upp i något enklare Samsungtelefoner framöver. Det hävdar källor med insyn i Samsungs planer.

Publicerad Uppdaterad

Det var för bara för en kort tid sedan som den taiwanesiska chipptillverkaren Mediatek offentliggjorde sitt nya systemchipp Dimensity 1000, ett chipp som visat sig vara oväntat snabbt och dessutom har 5G-stöd. I skuggan av den presentationen lanserade man även två lite mer budgetvänliga 5G-chipp med modellbeteckningarna MT6885 och MT6873. De sistnämnda två systemchippen lär dyka upp i telefoner från Oppo, Vivo, Xiaomi och även Huawei. Men ännu en mobiljätte sällar sig nu enligt obekräftade uppgifter till den skaran, och det är inte vilken jätte som helst. Vi snackar nämligen om Samsung, som enligt källor med insyn i bolagets planer kommer att förse sina enklare telefonmodeller med Mediateks 5G-chipp. 

Det ska handla om telefoner i Galaxy A- och M-serien. Samsung har tidigare hävdat att man har planer på att outsourca en del av tillverkningen av de enklare telefonmodeller man har i sitt utbud, och att Mediatek är en passande samarbetspartner när det gäller den biten är förstås ingen skräll. Ingenting ska vara ristat i sten ännu, och mycket kan därmed fortfarande hända. Men om det börjar dyka upp mellansegments- och budgettelefoner från Samsung med Mediatek-chipp under skalet någon gång under nästa år, så är det hur som helst inte helt oväntat. 

Källa