En uppdatering rullas ut redan nästa vecka

Samsung patchar säkerhetsbrist i fingeravtrycksläsaren på Galaxy S10

Efter att ett skärmskydd har visat sig släppa in vem som helst via fingeravtryckssensorn i Galaxy S10, så panikfixar nu Samsung buggen.

Publicerad Uppdaterad

Det var en brittisk Galaxy S10-användare som slog larm om en allvarlig säkerhetsbrist i telefonmodellen bara häromdagen. Detta då det visade sig att hennes telefon släpper in vem som helst via fingeravtryckssensorn efter att hon försett den med ett helt vanligt skärmskydd. Användaren vittnade om hur både hennes man och ett flertal andra personer fått testa och alla lyckats låsa upp telefonen. Samsung uppgav då att man kände till saken och att man tittade närmare på problemet.

Och glädjande nog så är det tydligen någonting som går att åtgärda rent mjukvarumässigt. Samsung har nämligen meddelat att en uppdatering är på väg ut inom kort, närmare bestämt så snart som nästa vecka. I den ska problemet vara åtgärdat. Den som har upplevt liknande problem efter att ha satt fast ett skärmskydd uppmanas nu att plocka bort de registrerade fingeravtrycken och och registrera nya efter att man gjort uppdateringen. Exakt vilket skärmskydd det handlar om framgår inte, och det är således oklart huruvida det är ett specifikt skärmskydd eller om det är ett mer generellt problem. 

Källa