Efter hånen mot Iphone X

Samsung-patent visar telefon med sensorpanel

Av alla telefontillverkare så har Samsung tagit tydligast avstånd från konceptet med en så kallad sensorpanel. Därför är det onekligen intressant att den koreanska elektronikjätten nu har lämnat in en patentansökan på en telefon med – just det – en sensorpanel.

Publicerad Uppdaterad

Samsung har mer eller mindre hånat Apples Iphone X för telefonens så kallade sensorpanel, det vill säga den flik i telefonens överkant där kameror och diverse sensorer huserar. Under offentliggörandet av Galaxy S9 och S9 Plus gjorde Samsung till exempel ett stort nummer av att telefonen saknar just sensorpanel. Samtidigt har många andra tillverkare hakat på konceptet, som ursprungligen lanserades av Essential. Och nu finns tecken på att Samsung möjligen är på väg att göra samma sak, detta enligt ett färskt patent som den nederländska sajten Mobilkoepen upptäckt. 

Saknar fingeravtryckssensor

Telefonen som avbildas på dokumenten som lämnats in visar en enhet med en sensorpanel som är aningen mindre framträdande än den på Iphone X, men fortfarande mycket tydlig. Dessutom saknar telefonen på bilden av allt att döma en fingeravtryckssensor på bakstycket, vilket skvallrar om att man antingen planerat att förse den med ansiktsigenkänning med hjälp av en Face ID-liknande teknologi, alternativt satsat på en fingeravtrycksläsare under skärmglaset. Eftersom det handlar om ett patent och inget annat så är det dock osäkert om designen blir verklighet.

Källa