Fler vikbara?

Samsung ska sälja sin nya vikbara skärm till fler tillverkare

Samsung har gått ut med att man ska börja sälja sin vikbara skärm till andra tillverkare vilket kan leda till fler vikbara telefoner från andra tillverkare.

Publicerad Uppdaterad

Samsung meddelar att man kommer att börja sälja skärmtekniken som används till Galaxy Z Flip, dvs det Samsung kallar UTG (Ultra thin glass). VIsserligen verkar de ha undkommit samma skärmrelaterade katastrof som lanseringen av Galaxy Fold gav upphov till när den dök upp på marknaden. Men användningen av ordet "glass" i skärmens beskrivning (Ultra thin glass), ställde förväntningar på motståndskraften som inte verkar ha infriats. Vi kunde tidigare berätta om hur youtubern Zack Nelsons tester av skärmen visade att den kunde repas genom att bara dra nageln över skärmen. Något som inte riktigt rimmar väl med beskrivningen "glas". Samsungs förklaring är att glaset i Galaxy Z Flip är täckt av en plastfilm och att skrmen alltså fortfarande innehåller glas, något som kan bekräftas av att den splittras som glas när och om den krossas.

Huruvida Samsung har några kunder som vill köpa skärmen säger de inget om. För stunden har de heller inte speciellt många konkurrenter, men Gorilla glas-tillverkaren Corning har meddelat att man utvecklat ett glas som vid 0,1 mm tjocklek kan böjas med en radie på fem millimeter utan att det påverka hållbarheten. Om de lyckas få ner böjradien ytterligare kan de bli intressanta för andra tillverkare av mobiltelefoner.