E-sportnytt

Samsung släpper ny e-sportapp

Samsung ger förbättrad nyhetsrapportering för e-sport med nyhetsappen Jaxon.

Publicerad Uppdaterad

Med turneringar med miljontals kronor i potten som följs av tiotals miljoner tittare världen över håller e-sport på att på många punkter konkurrera ut traditionell sport. Nu satsar Samsung tillsammans med Upday på en förbättrad nyhetsrapportering för e-sport genom att lansera nyhetsappen Jaxon, där man ska samla nyheter och ämnen inom e-sport och presentera dem i ett tydligt och koncist format för att skapa en lättillgänglig nyhetsupplevelse om e-sport. 

Jaxon kommer bland annat att täcka spel som League of Legends, Fortnite, CS: GO, DOTA 2 och Valorant med nyhetsrapportering, krönikor, intervjuer och klipp från matcher och turneringar. En kalender har dessutom information om kommande turneringar och andra evenemang.

Samsung säger sig också arbeta med att kunna inkludera exklusiva partnerskap med olika skapare, ligor och klaner, plus att inom branschen välkända influencers kommer att producera exklusivt videomaterial om sina respektive spel.

Årets version av Dota 2-turneringen The International gick av stapeln i Bukarest i Rumänien i oktober där 18 lag gjorde upp om en prispott på drygt 40 miljoner dollar, drygt 360 miljoner kronor. Svenska laget The Alliance var direktkvalificerade till turneringen men blev utslagna i andra slutspelrundan av sydkoreanska laget T1. Turneringsvinnare blev ryska Team Spirit.

Källa