Stora saker på gång för Samsung Smartthings

Samsung Smartthings får stöd för Philips Hue

Flera stora uppdateringar är på gång för Smartthings-universumet.

Publicerad Uppdaterad

Samsung fortsätter sitt arbete med att bygga ut och förbättra sin plattform för det smarta hemmet, Samsung Smartthings. Under de kommande månaderna planerar man att släppa en rad större och mindre uppdateringar som i olika omfattning kommer att påverka tjänstens 62 miljoner användare.

Under andra halvan av 2022 kommer man föga överraskande att lansera stöd både för Samsungs nya enheter som Galaxy Z Fold 4 och Galaxy Z Flip 4, samt introducera stöd för det kommande Android 13 och One UI 5.0.

Dessutom kommer man att lägga till integrerat stöd för Philips Hue Sync vilket gör det möjligt att styra hela produktutbudet i Philips Hue-serie inklusive lampor och andra smarta hem-produkter.

Man kommer även att uppgradera Androids API från 30 till 31 vilket ger stöd för att använda flera fönster på enheter med större skärmar samt ändra storleken på fönstren.

Det är inte sagt mer exakt när de olika uppdateringarna kommer att börja rullas ut, men gissningsvis kommer de första att dyka upp under augusti och sedan fortsätta komma under hösten fram till årsskiftet.