Skenet bedrar

Samsung tar patent på smartphone med skärm som kan rullas ihop

Efter telefoner med vikbara skärmar kommer… telefoner med skärmar som kan rullas ihop? Ja, Samsung är inne på det spåret, åtminstone.

Publicerad Uppdaterad

Jodå, vi har sett en del prototyper och skisser på liknande lösningar tidigare. LG kommer till exempel redan i år att lansera en tv-apparat med skärm som kan rullas ihop. Men möjligen kan Samsung bli först med en smartphone som bygger på konceptet. Man har åtminstone tagit patent på en lösning med en smartphone som vid en första anblick ser ut ungefär som en ordinär telefon (tänk Blackberry Priv), men som har en skärm som kan dras ut och rullas ihop. Framför allt medger telefonen en extremt bred bildyta, och om det finns några egentliga fördelar med den i övrigt är oklart. Man kan med all rätt ifrågasätta hur pass hållbar en sådan här produkt skulle vara och det lär sannolikt vara långt kvar till dess att den eventuellt kan bli verklighet. 

Samsung har dessutom fortfarande inte kommit med något klart besked kring sin vikbara smartphone Galaxy Fold, som fick dras in efter att skärmarna på flera recensionsenheter visat sig gå sönder oerhört lätt. Samsung tycks således ha rätt många berg kvar att bestiga innan det kan bli tal om en telefon med skärm som kan rullas. 

Källa