Bolagets ordförande hade blandat ihop siffrorna

Samsung tar tillbaka uppgifter om 1 miljon sålda Galaxy Fold

Samsungs ordförande Young Sohn har inte riktigt koll på siffrorna, och nu har den koreanska elektronikjätten fått dra tillbaka hans uppgifter om en oväntat stark Galaxy Fold-försäljning.

Publicerad Uppdaterad

Det var i samband med konferensen Techcrunch Disrupt i Berlin som Samsungs ordförande Young Sohn nyligen hävdade att man sålt 1 miljon exemplar av sin böjbara telefon Galaxy Fold. Därmed skulle man alltså ha nått det mycket ambitiösa mål man satte upp i början av 2019, trots att telefonen är ohyggligt dyr och trots att lanseringen kantats av problem vilket gjort att telefonen försenats. Att vara ordförande för världens största smartphonetillverkare är uppenbarligen inte synonymt med att ha koll på läget, för Sohn hade blandat ihop det där försäljningsmålet med siffrorna rörande den faktiska försäljningen. En talesperson för Samsung har nu gått ut och tillbakavisat uppgifterna om att man sålt så många exemplar av Galaxy Fold, detta dock utan att avslöja hur många telefoner man faktiskt sålt. Enligt tidigare prognoser från diverse analysfirmor, så borde Samsung rimligen kunna kränga runt 400 000 Galaxy Fold-enheter innan årsskiftet. Sanningen står sannolikt att finna någonstans i de regionerna. 

I Sverige har Samsung inte gått ut med några specifika siffror om hur mycket Galaxy Fold sålt, mer än att efterfrågan varit god i förhållande till antalet enheter som finns tillgängliga. På Samsungs svenska webbplats uppger bolaget idag ingen leveranstid för Galaxy Fold, vilket tyder på att det finns enheter i lager, medan S10 Plus till exempel är tillfälligt slutsåld.

Källa