Tar batterikapaciteten till en ny nivå

Samsung tycks planera telefon med batteri på hela 6 000 mAh

Samsungs smartphone M20 har redan idag ett batteri med oerhört stor kapacitet. Och nu tycks man planera en version av telefonen med ännu större batteri.

Publicerad Uppdaterad

Det är en läckt bild som nu har publicerats av den nederländska sajten Galaxy Club som skvallrar om en telefon från Samsung med ett batteri vars like vi hittills aldrig skådat i en serieproducerad smartphone. Batteriet har nämligen en kapacitet på hela 6 000 mAh. Om det inte säger dig så mycket, så kan vi förtälja att en Iphone XS Max jämförelsevis har en batterikapacitet på 3 174 mAh och att Samsungs pinfärska Galaxy Note 10 Plus har ett batteri på 4 300 mAh.

Det handlar med största sannolikhet om en ny version av Samsungs lite enklare telefonmodell M20, som bara säljs i Indien. Den telefonen har redan i dag ett mycket kraftfullt batteri på 5 000 mAh, en egenskap den delar endast med Asus Zenfone 6. Den nya versionen av telefonen förväntas få namnet M20S, men förutom den saken och batteristorleken så är i princip ingenting känt om telefonen. Den ordinarie versionen är av mellansegmentstyp och har en 6,3-tumsskärm med upplösningen 2 340 x 1 080 pixlar. Det är oklart om Samsung planerar fler telefoner med lika stora batterier. 

Källa