1
1
https://www.mobil.se/nyheter/samsung-utestangda-fran-tekniktjansten-geekbench
571763
Nyheter
falskt
Galaxy S-enheter ute i kylan

Samsung utestängda från tekniktjänsten Geekbench

Den nuvarande FE-modellen från Samsung, Galaxy S20 FE.
Pretandamätningstjänsten Geekbench väljer att blockera Samsung-enheter.

Förra veckan uppdagades det att Samsung använder sin GOS (Games Optimization Service) för att dra ner CPU- och GPU-prestandan för fler än 10000 appar. Detta inkluderar inte enbart spel utan även appar som TikTok, Instagram samt Microsoft- och Google-appar. Däremot har GOS inte används för att påverka prestandan för appar som används för att göra prestandatester, vilket betyder att dessa appar har kunnat utnyttja enheterna maximalt medan vanliga appar har ”strypts” utan att detta har meddelats.

Det här beteendet har gjort mängder av användare världen över upprörda, och nu meddelar Geekbench, tjänsten för prestandamätningar och -jämförelser, att de har valt att inte ha med ett antal av Samsungs enheter från tjänsten. Dessa omfattar den nya Galaxy S22-serien och samtliga enheter i serierna Galaxy S10, Galaxy S20 samt Galaxy S21.

Galaxy Note och Galaxy A-enheter omfattas däremot inte, eftersom dessa inte verkar omfattas av Samsungs GOS-strypning.

Samsung själva har sagt att GOS används för att förhindra att enheter överhettas, samt att man arbetar med en uppdatering som ska göra det möjligt för användare att själva styra prestandan i enheterna.

Samsung är inte de första som har fått enheter utelåsta från Geekbench-tjänsten, även andra tillverkare inklusive Oneplus har fått enheter utelåsta för samma typ av prestandasstrypning.