Xcover 3 och Xcover 550

Samsung utökar med fler tåliga

Samsung Galaxy Xcover 3 utökar Samsungs utbud av tåliga telefoner och finns ute i butik nästa månad tillsammans med ytterligare en ny tålig modell.

Publicerad Uppdaterad

Xcover är Samsungs familj av telefoner som är lite mera tåliga och den familjen får inom kort tillökning i form av framförallt Xcover 3 som är en smartphone med 4G och NFC, men även av enklare Xcover 550. Det är något så ovanligt som en knapptelefon utan pekskärm, men är även tålig och ska alltså passa de medarbetare som inte behöver data utan nöjer sig med sms och röstsamtal.

Om vi koncentrerar oss på Galaxy Xcover 3 så har den större skärm och bättre lagringskapacitet än föregångaren Xcover 2 som vi testade när den kom för ungefär två år sedan. Utöver att Xcover 3 är tålig för vatten och damm enligt IP67 är den även testad enligt MIL-STD-810 vilket är en hel rad tester kring tålighet som amerikanska försvaret använder.

Skärmen i Xcover 3 är på 4,5 tum och telefonen ska kosta 2400 kronor medan den enklare Xcover 550 får ett pris på 1000 kronor.