Billigare vikbart

Samsung vill sänka priset på sina vikbara telefoner

Samsung har enligt rapporter som målsättning att få ner priserna på sina vikbara telefoner för att de ska matcha deras vanliga flaggskeppsmodeller.

Publicerad Uppdaterad

Samsung har, enligt rapporter, siktat in sig på att anstränga sig för att få ner priserna på deras vikbara telefoner till samma nivåer som deras vanliga flaggskeppstelefoner. Målsättningen är att komma ner i nivå redan i och med nästa generations vikbara telefoner. Detta genom att försöka hitta leverantörer av delar som gör att de kan få ner priset utan att behöva tumma på kvaliteten. De tre delar som tas upp är skärmglaset, batteriet och gångjärnet. Redan nu har de bytt leverantörer av batterier till de kinesiska tillverkarna ATL och BYD som ska leverera batterier till lägre priser. 

Nästa steg sägs vara skärmglaset. För inte allt för lång tid sedan skrev vi om LG:s uppvisning av ett skärmskydd som både var böjbart, hållbart och billigare än en del andra. Något som visar att utvecklingen går framåt även här. 

Även gångjärnen är sannolika att bytas ut då Samsung gjort gångjärnen mer hållbara och bättre tätade än tidigare. Om Samsung dessutom lyckas få ner priserna är de än närmare sitt mål.

Källa