I Polen

Samsungs budgetbjässe Note 3 Neo lanserad

Samsung Galaxy Note 3 Neo har lanserats officiellt - i Polen. Den nya anteckningsmobilen finns i två modeller - med antingen 3G eller ”LTE+”.

Publicerad Uppdaterad

Telefonerna i Samsungs Galaxy Note-serie har blivit större och större för varje generation. Därför är det intressant att se att nästa steg efter Note 3 innebär att man faktiskt släpper en mindre telefon.

Nedbantat - men pennan finns kvar

Den ryktesomspunna Galaxy Note 3 Neo har nu lanserats officiellt i Polen. Den nya telefon må delvis ha samma namn som Galaxy Note 3, men det finns betydande skillnader mellan dem. Först och främst har 5,7-tumsskärmen med full hd-upplösning (1080p) hos Note 3 bantats ned till betydligt mindre och mer blygsamma 5,5 tum med hd-upplösning (720p) på Neo-modellen. Både Note 3 och Note 3 Neo har superamoled-skärmar.

Funktionaliteten med styluspennan S-Pen har dock inte skalats bort, vilket känns avgörande. Styluspennan och hur du kan använda den är en viktig anledning till att Galaxy Note-serien blivit framgångsrik. Galaxy Note 3 Neo kommer att ha fullt stöd för funktioner som exempelvis Air Command, S Note och Multi-Window. Tanken med Note 3 Neo är att erbjuda Note-konceptet i ett lite mindre format - och till en billigare penning.

Sexkärnig processor

Galaxy Note 3 Neo släpps i två varianter, en 3G-modell och en ”LTE+”-modell. Den senare av de två erbjuder snabbare surf via Cat 4-LTE, vilket innebär en teoretisk topphastighet på 150 Mbit/s ned, och 50 Mbit/s upp.

”LTE+”-modellen körs också med en hexacore-processor som består av två Cortex-A15-kärnor (1,7Ghz) och fyra Cortex-A7-kärnor (1,3GHz). 3G-modellen (HSPA+ med en topphastighet på 21 Mbit/s) är istället utrustad med en än så länge ospecificerad fyrkärnig processor klockad till 1,6GHz.

Galaxy Note 3 Neo väger in på 162,5 gram, och ska vara 8,6 millimeter tjock. Det kan jämföras med större Note 3, som väger 168 gram men är något tunnare (8,3 millimeter).

Tillbaka till Note 3 Neo. Övriga specifikationer innebär 2 Gbyte i ram-minne, 16 Gbyte i lagringsminne (plats för microSDXC-kort på upp till 64 Gbyte), WiFi 802.11a/ac/b/g/n, NFC och en IR-port.

Nu återstår två viktiga frågor: När ska Galaxy Note 3 Neo lanseras globalt, och hur mycket kommer modellerna att kosta? Mobil.se hoppas att svara på de frågorna om Note 3 Neo - och andra - inom kort.

Källa