Fortfarande inget datum

Samsungs DJ Koh: Vi gjorde bort oss med Galaxy Fold

Samsungs mobilchef DJ Koh säger i en intervju att han skäms över lanseringen av den böjbara telefonen Galaxy Fold, som fortfarande inte fått något nytt lanseringsdatum.

Publicerad Uppdaterad

Nej, Samsung kan knappast vara nöjda med hur det gått med den böjbara telefonen Galaxy Fold så här långt. För den som mot all förmodan inte kände till det, så var i princip allt frid och fröjd till dess att man började skicka ut testexemplar till media och influencers. Det visade sig nämligen att skärmarna på testexemplaren gick sönder väldigt lätt. Samsung drog tillbaka testexemplaren och sköt upp lanseringen, som från början skulle ha skett redan i början av maj. Förhandsbeställningarna på den 22 300 kronor dyra pjäsen gick dessutom att lägga redan i slutet av april. Men tiden gick och något nytt lanseringsdatum kom inte. Faktum är att det fortfarande inte har kommit något nytt lanseringsdatum. Samsung har sagt att man har identifierat och åtgärdat problemen med skärmarna och att telefonen kommer att släppas ”senast i september”, men flera återförsäljare har redan ställt in leveranserna av förbokade exemplar. Och Samsungs mobilchef DJ Koh skäms. 

Det är i en intervju med The Independent som Koh medger att det hela är pinsamt. ”Jag tvingade ut produkten innan den var redo” erkänner Koh, som också uppger att han ”missade någonting med den böjbara telefonen”. Några närmare detaljer kring saken än så bjuder Koh inte på i intervjun. Han försäkrar dock att telefonen ingalunda skulle vara inställd och säger att den kommer att släppas, dock utan att uppge något nytt datum. ”Det sker i sinom tid. Ge oss lite mer tid” säger Koh. 

Källa