Chipskamp

Samsungs Exynos 2200 slår Snapdragon 898 i benchmark-test

Samsung S21 drivs av den förra generationens Exynos chip, 2100.

I ett uppsnappat resultat av ett benchmark-test visar det sig att Samsungs Exynos 2200-chip klår Qualcomms kommande Snapdragon 898.

Publicerad Uppdaterad

En techläckare har noterat benchmark-tester av vad som sannolikt är en Samsungtelefon med det nya Exynos 2200-chipet. Tidigare har det ryktats om att Samsungs kommande chip ska vara kraftfullare än Qualcomms kommande Snapdragon 898. Exynos 2200 har en Cortex -X2 som huvudkärna och tre Cortex A710 och fyra A510-kärnor och en MAD RDNA2 mobile radeon GPU.  I testet verkar dock huvudkärnan bara gå upp till 2,59 GHz med det påståtts att den färdiga versionen ska kunna köras i 3 GHz. 

Vad gäller Snapdragonchipet så har det samma uppsättning kärnor och ett kommande faggskepp från Vivo är det som testats och jämförts med Samsung Exynos-chip. Här gick huvudkärnan bara upp till 2,42 GHz. Även övriga kärnor kördes lägre än vad de gjorde med Exynos-chipet.  Det här resulterade i ett resultat som ger Exynos en fördel. Men frågan är hur användbart det här testet är för en jämförelse, Samsungs telefoner ska inte lanseras än på ett tag och tester som genomförs närmare lanseringen kommer sannolikt att visa mer korrekta värden. 

Samsung kommer sannolikt också att introducera Exynoschipet på flera marknader för nästa generations telefoner. Däribland Kina och möjligtvis USA. 

Källa