Borde räcka för de flesta

Samsungs Galaxy Fold tål att vikas 200 000 gånger

En fråga som väckts kring smartphones med böjbara skärmar är hur pass tåliga de egentligen är. Och enligt Samsung ska deras Galaxy Fold klara att vikas 200 000 gånger innan den går sönder.

Publicerad Uppdaterad

Ett av de stora problemen med böjbara saker i största allmänhet är att de slits där de böjs. Smartphones med böjbara skärmar utgör naturligtvis inget undantag, och är det någonting som ifrågasatts med konceptet så är det just hur pass tåliga de här telefonerna egentligen är? Samsung har svar på tal. I ett blogginlägg påstår man nämligen att deras kommande telefon Galaxy Fold ska klara att böjas minst 200 000 gånger innan den riskerar att paja. I ett videoklipp visar man dessutom hur hållbarhetstestet av vikningsmekanismen ser ut. 

Lär räcka i fem år

Om man förutsätter att telefonen kommer att vikas 100 gånger om dagen, så skulle det betyda att Galaxy Fold skulle klara skivan i fem års tid innan den går sönder. Samsung går inte in på huruvida man ser en slitning i vecket efter en viss tid eller inte, och indikationer på den saken lär vi gissningsvis få vänta på ett bra tag. 

Källa