Vikbart går hem

Samsungs nya vikbara säljer över förväntan

En rapport från den sydkoreanska marknaden visar att de nyligen lanserade vikbara telefonerna toppar försäljningen för Samsung.

Publicerad Uppdaterad

Det verkar som om den sydkoreanska hemmamarknaden verkligen är sugna på Samsungs två nylanserade vikbara telefoner. Trots att det inte har gått speciellt lång tid sedan de lanserades har de redan kommit upp i en knapp halv miljon förbeställda telefoner av de båda modellerna. Detta kan jämföras med knappt 80 000 förbeställda enheter av Galaxy Z Fold 2 förra året. En sydkoreansk marknadsexpert tror att de kan komma upp i 800 000 förhandsbeställningar.

Hittills har de redan slagit sina icke vikbara konkurrenter, om man nu vill se det så, i Samsung Galaxy S21-serien i antal förbeställningar. Det har förbeställts dubbelt så många vikbara som det gjorde S21-modeller och en och en halv gång så många vikbara som av Galaxy Note 20-serien. 

En anledning bakom det ökade intresset för den tredje generationen kan vara det något lägre priset, i Sydkorea är Fold 3 16,6 procent billigare än föregångaren, vilket säkerligen gör något med intresset. 

Samsung har också meddelat att de två nya vikbara redan har förbeställts i större utsträckning än deras totala försäljning av vikbara under 2021, på den globala marknaden.

Källa