Bara du slog en signal

Samsungs smarta ring kan möta sitt öde i augusti

Den smarta ringen Oura finns redan på marknaden.

Ska Samsungs Galaxy Ring skrotas, eller ska man börja den konkreta utvecklingen och satsa på massproduktion? Det kan komma att avgöras i augusti.

Publicerad Uppdaterad

Samsung har aldrig officiellt bekräftat att man håller på att utveckla Galaxy Ring, en smart ring vilken,kan beskrivas som en form av smartklocka som sitter på fingret.

Nu går publikationen The Elec ut med informationen att Samsung har kommit så långt i utvecklingen och säkerställt tillgången på komponenter, att de kan börja tillverka prototypenheter. Det enda som saknas är beslut om att massproducera Galaxy Ring, något som enligt en branschrapport kan komma att ska redan nu i augusti.

Även om Samsung beslutar sig för att massproducera Galaxy Ring nu i augusti förväntas produkten inte lanseras förrän tidigast nästa år, eftersom den måste erhålla en rad certifieringar som krävs för medicintekniska produkter. En källa med insyn i saken som The Elec citerar säger att "även om du börjar utveckla produkten i september, efter att Samsung eventuellt beslutar att massproducera Galaxy Ring i augusti, och slutför utvecklingen i april nästa år, kommer det att ta ytterligare 10 till 12 månader att få ett godkännande som medicinteknisk produkt."

Om Samsung däremot väljer att inte certifiera Galaxy Ring som medicinteknisk produkt utan gör den till enbart en enkel "wellness"-produkt utan godkännanden kan den lanseras under 2024.