Jobbsök med mobil video

Selfiejobs lanserar och tar in nytt kapital

Nylanserade Selfiejobs, som vill vara till rekrytering vad Tinder är till dating, har tagit in nytt riskkapital.

Publicerad Uppdaterad

Idag lanseras videojobbsökstjänsten Selfiejobs i Ios och Android. Appen låter arbetssökande och arbetsgivare hitta varandra via korta videopresentationer i telefonen. 
– De sista dagarna har det sökts 2 000 jobb i appen, det vill säga innan skarpa lanseringen. En del ungdomar får iväg 10 ansökningar per dag, säger Martin Tall, grundare och vd för Selfiejobs, till Mobilbusiness.

En miljon kronor från Microsoftveteran
Företaget passar även på att meddela att man tagit in nytt kapital. Det är Jan-Eric Ramberg, affärsängel och tidigare anställd på Microsoft i Sverige, som gått in i Selfiejobs med en miljon i nytt kapital och som på kuppen blir styrelseordordförande i bolaget. 

Startup-företaget hade i augusti valts ut som ett av åtta bolag till Stings acceleratorprogram FastForward. Selfiejobs fick då 250 000 kronor från Stings investeringsföretag Propel Capital, där Jan-Eric Ramberg är styrelseordförande. 

En av de första rekryteringsföretagen som anslutit sig till Selfiejobs är Talent&Partner, specialist på rekrytering inom media och försäljning med kunder som bland annat Schibstedt, säger Martin Tall.

Selfiejobs affärsmodell fungerar på så sätt att rekryteringsföretag betalar för att nyttja tjänsten medan det är kostnadsfritt för arbetssökande.

Selfiejobs går att ladda ner till Android här och till Ios här.