Möt Aquos R2 Compact

Sharp släpper smartphone med dubbla sensorpaneler

Den som inte gillar sensorpaneler lär sannolikt fnysa föraktfullt åt Sharps nya Aquos R2 Compact-telefon. Den har nämligen två sensorpaneler.

Publicerad Uppdaterad

Sharps nya Aquos R2 Compact är en telefon med en 5,2-tums LCD-skärm med upplösningen 2 280 x 1 080 pixlar. Under skalet sitter ett Snapdragon 845-chipp, 4 GB arbetsminne och ett batteri på 2 500 mAh. Kameran på bakstycket har en sensor med upplösningen 22,6 megapixlar. Så långt riktigt fina specifikationer, men det finns en detalj som lär ha potential att avskräcka många konsumenter. Den här telefonen har nämligen inte bara en utan två sensorpaneler. 

Extrapanel för fingeravtryckssensorn

Sensorpanelen i övre kanten av skärmen är förvisso ganska liten, då den enbart hyser en selfiekamera. Den inkräktar därmed inte i alltför hög grad på skärmytan. Panelen i nederkanten hyser en fingeravtryckssensor av det klassiska snittet. Telefonen har för övrigt inte jättetunna kanter vare sig upptill eller nedtill. Däremot når skärmen hyfsat långt ut längs långsidorna. Oavsett vad man tycker om lösningen med de dubbla sensorpanelerna så innebär telefonen en riktigt rejäl förbättring mot föregångaren, som bland annat hade en Snapdragon 660-processor. Telefonen är till en början enbart avsedd för den japanska marknaden. 

Källa