Annons

Android 10

Sista betan av Android Q släppt - då kan vi räkna med skarp version

Google har släppt den sjätte betan av Android Q, och om inget oförutsett händer är det den sista betan, mycket nära den färdiga versionen, innan skarpt släpp.

Publicerad Uppdaterad

Google har börjat skicka ut den sjätte betaversionen i ordningen för Android Q till Pixel-mobiler som är med i betaprogrammet. Enligt Googles i förväg upplagda program är detta den sista betaversionen, och den brukar vara i stort sett identisk med den färdiga versionen, bara eventuella buggar kommer att fixas.

Android Q ser inte ut att bli en stor uppdatering sett till nya funktioner. De viktigaste nyheterna är ett mörkt läge där hela systemet inklusive tredjepartsappar ska gå i mörkare färgtoner för att spara ström och vara mindre störande på natten, samt förbättrade svepgester för styrning. Den sjätte betan innehåller jämfört med föregående beta mest grafisk finputsning av användargränssnittet, såsom när visuella indikationer för när svepgester kan användas visas.

Förutsatt att inga buggar påträffas som måste rättas kan det gå fort innan den officiella versionen av Android Q släpps, och vi äntligen får veta vilken dessert på Q den kommer att uppkallas efter. Google har bara uppgett tredje kvartalet, vilket innebär augusti eller september. Android Pie släpptes den 6 augusti, två veckor efter den sista betan, så håller man samma tidtabell är slutet av augusti en rimlig gissning.

Sedan tar det förstås sin tid innan mobiltillverkarna kan implementera betan. det faktum att fler mobiltillverkare än någonsin tidigare deltagit i betaprocessen gör förhoppningsvis att de kan ha en färdig version av Android Q till sitt system relativt snabbt. Huawei väntas till exempel visa upp sitt EMUI 10, baserat på android Q, i morgon.

Källa