Sonytelefoner avslöjas

Skaltillverkare visar olanserade Sony Xperia 1 Mark 3

Mobilskalstillverkaren Olixar har råkat avslöja två kommande modeller från Sony.

Publicerad Uppdaterad

Det har fladdrat runt en hel del information om de kommande Sonytelefonerna ett tag och nu har till och med mobilskalstillverkaren Olixar lagt upp skal för dessa på sin hemsida. Förutom skalen finns det bilder på de två modellen Xperia 1 III och Xperia 10 III. Så vad det är som ska lanseras den 14 april råder det nog inga tvivel om längre. 

Den största förändringen från föregångaren är att Xperia 1 III har fått en perskopzoom för sitt teleobjektiv. Det innebär att optiken ligger längs med mobilens längdriktning och ljuset vinklas ner i mobilen via en spegel. Det här ger mer utrymme för optiken och förhoppningsvis bättre bildkvalitet. De har fortfarande ett samarbete med Zeiss, vilket betyder att kameralinserna har fått en speciell ytbehandling som, så klart, ska ge bättre bilder. Enligt de tidigare släppta renderingarna ser det också ut som om led-blixten och djupkameran har bytt plats men huruvida det stämmer eller inte återstår att se. Det har också pratats om att den framåtmonterade kameran på Xperia 1 III kommer att ha en större bländare vilket ger en högre ljusstyrka. Alltså att den kan ta bilder i sämre ljus. 

Oled-skärmen är 6,5 tum och sägs vara ljusare än föregångaren, huruvida det är sant eller inte återstår att se.

Den andra modellen som kommer den 14 april är  som sagt Xperia 10 III. Även här verkar designen i stort sett jämförbar med föregångaren, i alla fall av renderingarna att döma. Den förväntas ha ett Snapdragon 765G chipset. 765G är 5G-kompatibelt och det skulle alltså göra Xperia 10 III till Sonys första mellankalsstelefon som är 5G-kompatibel, vilket inte är förvånande i sig. 

Lnaseringen som Sony bjudit in till sker på deras Youtube-kanal den 14 april.

Källa