1
1
https://www.mobil.se/nyheter/skaparna-av-pokemon-go-skapar-nytt-ar-spel
570109
Nyheter
falskt
På med promenadskorna

Skaparna av Pokémon Go gör nytt AR-spel

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/pikminar.png?itok=gTRNaSGg', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/pikminar.png?itok=97CfoAM-', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/pikminar.png', w: 950, h: 560, title: ' ' },]
Nu är det nya figurer som ska ta plats i vår förstärkta verklighet.

Spelutvecklaren Niantic, tveklöst mest kända för det globala spelfenomenet Pokémon Go, slå än en gång ihop sina påsar med Nintendo för att utveckla ett nytt spel. Även denna gång handlar det om förstärkt verklighet på samma sätt som i Pokémon Go och ett spel som ska få oss att gå ut och röra på oss. Den här gången handlar det dock inte om Pokémon utan om helt andra små figurer, närmare bestämt Nintendos små Pikmin-figurer.

I ett uttalande säger Niantic-chefen John Hanke att "I takt med att vi fortsätter att utöka vår spelportfölj var det ett naturligt nästa steg att samarbeta med Nintendo. Vi ser fram emot att utforma framtiden för AR tillsammans och väcka Nintendos älskade spelkaraktärer till liv för mobilspelare runt om i världen."

Tanken är att det nya Pikmin-baserade ska släppas globalt senare i år.

Källa