Xiaomi Mi Band

Smart armband för en hundralapp

Nu ger sig Xiaomi in på marknaden för kroppsburna prylar.

Publicerad Uppdaterad

Xiaomi är en kinesisk tillverkare på stark frammarsch. På bara fyra år har bolaget vuxit till att bli en av världens fem största mobiltillverkare, enligt en rapport från analysföretaget Canalys. Än så länge har man dock knappt försökt sig på andra marknader än den kinesiska, vilken beräknas stå för 97 procent av bolagets försäljning.

I skuggan av lanseringen av Xiaomis nya flaggskeppsmobil Mi4 i slutet av juli presenterade man även det smarta armbandet Xiaomi Mi Band. Nu står det klart att försäljningen av armbandet, vilket kommer kosta motsvarande strax under 100 kronor, kommer att dra igång den 18 augusti.

Enheten har ingen egen inbyggd skärm utan måste anslutas till en mobil för att göra någon nytta. Mi Band är tänkt att kopplas samman med en Android-app framtagen av Xiaomi vilken gör att armbandet kan användas bland annat som stegräknare och som sömnmätare. Om användaren viftar med armbandet framför telefonen så kommer det dessutom att kunna användas för en smart upplåsning av telefonen i fråga.

Batteriet i Mi Band ska klara upp till 30 dagars användning utan att behöva laddas och du behöver inte oroa dig för väder, vind och vatten när du har armbandet på dig eftersom det är IP67-klassat. Huruvida Xiaomi planerar att lansera enheten utanför Kina, där släppet sker nu på måndag, är ännu oklart.

Källa