Enklare hitta rätt bild

Smartare filnamn vid skärmdumpar när Samsung-enheter får Oreo

Den Samsung-användare som är less på att leta reda på rätt skärmdump i filsystemet kan glädjas åt att just den saken blir betydligt lättare i och med uppgraderingen till Android 8.0 Oreo.

Publicerad Uppdaterad

Filnamnen som genereras vid skärmdumpar är allt annat än intuitiva, och tar man många skärmdumpar kan det ibland te sig näst intill omöjligt att hitta rätt fil. Men den saken tycks Samsung vilja råda bot på med Android 8.0 Oreo. För enligt sajten Sammobile så ska de enheter som uppdateras till Oreo nu nämligen få smartare filnamn, som åtminstone ger en ledtråd om vad skärmdumpen föreställer. 

Inte för andra tillverkare

Förändringen tycks vara förbehållen just Samsungs telefoner, och är alltså inte en funktion som ingår i Android Oreo, utan snarare en förändring man på Samusng passar på att implementera i samma veva. När man gör en skärmdump kommer dels appen man för tillfället använde att läggas till filnamnet utöver tid och datum, som ju finns med redan idag. Den som gör en skärmdump från Youtube får således en fil som heter Screenshot_Youtube plus datum och tid.

Källa