Annons

Färsk statistik

Smartphone-ägare använder i snitt 9 appar om dagen

Smartphone-ägaren använder i snitt 9 appar om dagen, enligt en färsk rapport.
Smartphone-ägaren använder i snitt 9 appar om dagen, enligt en färsk rapport.

Analysfirman App Annie har publicerat en färsk rapport som visar hur smartphone-ägare över hela världen använder sina enheter. Bland annat visar siffrorna att vi i snitt använder 9 appar om dagen. Har du räknat själv, någon gång?

Publicerad Uppdaterad

En färsk rapport som analysfirman App Annie nu har publicerat visar att världens smartphone-användare i snitt använder över 30 appar i månaden. Det är en intressant siffra med tanke på att de flesta har mellan två och tre gånger så många appar installerade på sin smartphone. På daglig basis ligger snittet på 9 använda appar, visar siffrorna. 

I Indien används flest appar

Det är i Indien som användarna använder flest antal appar per månad och där är inte heller skillnaden mellan antalet installerade appar och antalet appar man faktiskt använder så stor som i resten av världen. Den största diskrepansen i det avseendet står Japan för. Där har de flesta användare en bit över 100 appar installerade på sina enheter, trots att man bara använder drygt 30 av dem under en genomsnittlig månad. Flest appar per dag använder man i Brasilien, där siffran ligger på nästan 12 appar om dagen. 

Skillnad mellan Ios och Android

Rapporten visar även att Iphone-användare använder aningen fler appar än Android-användarna. Dessutom ägnar sig Android-användarna i betydligt större utsträckning åt spel än Iphone-användarna. 30 procent fler spel finns installerade på Android-telefoner i världen än på Iphone. 

En månad om året med näsan i telefonen

Smartphone-användarna i världen lägger dessutom mer tid än någonsin på sina appar. I USA ligger snittet på 2 timmar och 15 minuter om dagen, vilket innebär att amerikanerna använder en hel månad av året åt att titta på sina smartphoneskärmar. Och då är USA ändå inte det land som lägger mest tid på appar. I Sydkorea, Brasilien och Mexiko ligger siffran på 3 timmar per dag. 

Källa