Nedmontering?

SMS försvinner ur Hangouts

Google vill inte säga om Hangouts dagar rär räknade, men nu försvinner en funktion ur appen.

Publicerad Uppdaterad

Googles strategi för meddelandeappar är en smula förvirrad. Från att ha salufört Hangouts som en lösning för allt lanserar man plötsligt två nya appar, Allo och Duo, var för sig med färre funktioner än Hangouts som man meddelar ska riktas om som företagstjänst. Nästa steg var att man lanserade Hangouts Meet och Hangouts Chat för företagskunder, som en Slack-konkurrent och en videokonferensverktyg.

Betyder det att Hangouts för vanliga användare ska läggas ned? Google säger det inte, men en funktion blir vi av med inom kort. Den 22 maj försvinner möjligheten att skicka SMS med Hangouts. Detta meddelas med en informationsruta i appen för dem som använder funktionen.

Det hela tyder onekligen på en avveckling av tjänsten, och åtminstone undertecknad kommer att sakna Hangouts om det försvinner. Googles meddelandetjänst har en del egenskaper som i kombination gör den unik: Du behöver inte övertala de som du ska kommunicera med att registrera sig mot en tjänst, det räcker med att de har Gmail eller en Androidmobil. Du kan använda det på både desktop och mobil. Historiken synkas mellan tjänsterna. Och den ägs inte av Facebook.

Kommer ni sakna Hangouts om den försvinner? Vad skulle ni rekommendera i stället? Skriv och kommentera!

Källa