Satsar på marknader utanför västvärlden

Snabb tillväxt för Rebtels Sendly

På tre månader har samtalsminuter till ett värde 1 miljon dollar skickats via Rebtels app Sendly.

Publicerad Uppdaterad

Rebtel är mest känd för sin ip-telefoni-app men företaget har under senare året ompositionerat sig som ett appföretag och lanserade i slutet av 2013 Sendly, en app som låter användare skicka kontantkortskrediter till andra användare. Mottagaren behöver inte använda Sendly eller ha en smart telefon utan behöver bara ha ett mobiltelefonnummer. På onsdagen meddelade Rebtel att det har förts över samtalsminuter till ett värde av en miljon dollar (cirka 6,5 miljoner kronor). Enbart i Indien har 55 000 transaktioner genomförts via Sendly, skriver Rebtel i ett pressmeddelande.

– Med Sendly bemöter vi nu den internationella efterfrågan som finns av enkla och snabba sätt att fylla på kontantkortet till vänner och familj som bor i ett annat land. Med hjälp av nya samarbetspartners planerar vi att lansera appen på ännu fler marknader framöver och genom det möjliggöra för miljontals användare att hålla kontakten med sina nära och kära, säger Måns Ullerstam, chef för Rebtel. 

Sendly kan användas i 110 länder.

I en tidigare intervju sa Måns Ullerstam att Rebtel ser den massmarknad som växer utanför västvärlden som den mest spännande trenden på mobilmarknaden just nu.

– Vad gäller mobila pengar är det inte västvärlden som håller i taktpinnen utan det är regionerna utanför västvärlden som är ledare. Alla västerländska initiativ till all ära så sker utvecklingen utanför Europa.I dessa regioner har man kommit längre med att använda mobilen för att betala för olika saker, om det nu gäller gasräkningen eller barnens skolgång, säger han till Mobil Business.