Enkelt och bra

Snabbtest: 360-kamera för Iphone

Kan ta bilder, film och livesända direkt från Iphone och Androidversion är på väg.

Publicerad Uppdaterad

Det känns imponerande enkelt att komma igång med kameran som heter Io och kommer från franska bolaget Giroptic. Faktum är att det även fungerar riktigt bra. Du får en livevy i telefonens skärm och kan navigera dig runt och ser precis det som spelas in. När jag först pluggar in kameran i botten på Iphone får jag fråga om att installera appen som krävs och sen är vi igång.

Att 360-video till och med livesänt kunde vara så här enkelt är glädjande. Appen är kompatibel med Youtubes livesändning så det är där dina livesända filmer hamnar. Rent kvalitetsmässigt verkar filmen som spelas in av bra kvalitet även om jag bara kunnat granska den i telefonens skärm. Sammanfogningen av bilderna från de två kamerorna ser välgjord ut utan några skymda områden. De bilder och filmer du tar sparas direkt i telefonens kamerarulle och de ska du kunna titta på från appen med ett par vr-glasögon om du vill det.

Kameran går redan nu att köpa för Iphone från bolagets hemsida och kostar då 249 euro. En Androidversion ska vara under utveckling.