Annons

Androidklocka

Snabbtitt på Huawei Watch 2

Vi har känt lite på Huaweis nya Watch 2, som kommer i tre varianter.

Publicerad Uppdaterad

Huawei lanserade som väntat en ny Androidklocka på Mobile World. Eller två-tre, beroende på hur man ser på saken. Huawei Watch 2 är basversionen, med lite sportigare design, Watch 2 Classic siktar på mer traditionell design, och Watch 2 4g är en variant av Watch 2 med simkortsplats för egen mobiluppkoppling.

När Huawei lanserade den förra Watch siktade man på traditionell klockkänsla och premiumkänsla. Inget ont om kvalitetskänslan i Watch 2, men här har vi kantigare, mer smartklockelik design som gör att de utmärker sig mindre, och de är vid ett snabbt ögonkast svåra att skilja från Moto360 eller LG:s nya klockor.

Det är bara designen som skiljer Watch 2 från Watch 2 Classic. Den förra har mer sportig design medan den förra har utbytbara armband i standardformat. Bägge har dock hälsofunktioner som pulsmätare och stegräkning.

För den som vill kunna ge sig ut i spåret utan att ha med sig mobilen brukar plats för egen datauppkoppling med sim-kort vara uppskattat, och det är det Watch 2 4g är till för. Här finns både riktig kortplats och en variant med virtuellt esimkort. Klockor med simkort har en olyckig vana att inte komma till Sverige, men Watch 2 4g ska komma till Sverige i maj.

Systemet i klockorna är Android 2.0, och vid en snabbtitt känns systemet lite rappare än i till exempel Zenwatch 3, som har ungefär samma hårdvara men vi testat med den förra versionen av Android Wear.

Klockorna har chipsetet Snapdragon Wear 2100, 1,2-tumsskärm med 390 x 390 pixel, är vattentäta och har inbyggd gps. Priset är från 3200 kronor och uppåt beroende på variant.

Huawei Watch 2

Huawei Watch 2 Classic

Huawei Watch 2 4g