Snabbare och mindre buggig

Snapchat släpper ny version av Android-appen

Det har förekommit ganska tuff kritik mot Android-versionen av Snapchats app, då den varit både buggig och seg. Men nu är en ny version äntligen på väg ut.

Publicerad Uppdaterad

Det var redan i början av förra året som Snap satte igång det idoga arbetet med att bygga om Android-appen från grunden. Detta då den visat sig vara oerhört seg och buggig, och inte tillnärlemsevis lika bra som IOS-appen. Och nu är man redo att skörda frukterna av arbetet och släpper den nya versionen av appen. Den nya versionen skiljer sig inte på något sätt från den gamla rent gränssnittsmässigt, men ska vara mer stabil och framför allt betydligt snabbare. Initialt försökte man ”patcha sig ur” problemen med den gamla appen, men det fungerade helt enkelt inte. 

Inte en dag för tidigt

Det är förstås på tiden att Snap väljer att förse Android-användarna med en robust app, då de trots allt utgör över 80 procent av den globala smartphonemarknaden. Att Snapchat tappat många användare på senare tid kan mycket väl ha en koppling till att Android-appen varit så dålig. Uppdateringen ska finnas tillgänlig i Googles Playbutik från och med idag. Dyker den inte upp så är det bara att vackert vänta, för utrullningen är alltså på gång. 

Källa