Fotoglasögon till folket

Snaps Spectacles nu till svenska kunder

Spectacles, nu på en kontinent nära dig.

Snap Incs minst sagt märkliga fotoglasögon Spectacles har förutom på nätet tidigare bara gått att köpa i tillfälliga automater runt om i USA. Men nu har den udda wearable tech-produkten letat sig även hit.

Publicerad Uppdaterad

Snap Inc – som ligger bakom den omåttligt populära meddelandetjänsten Snapchat – förbryllade världen när man lanserade hårdvara i form av ett par fotoglasögon för en tid sedan. Produkten, som fått namnet Spectacles, är i princip ett par solglasögon med inbyggd kamera som kan användas för att ladda upp bilder och filmer man tar direkt på Snapchat. Redan det en märklig produkt, men ännu märkligare skulle det bli. Glasögonen gick till en början nämligen enbart att köpa i tillfälligt uppställda automater runt om i USA. Sedan dess har man börjat sälja glasögonen på nätet också, men det är först nu som man lanserar glasögonen här i Europa. 

London först fysiskt

Till en början är det enbart i London som Spectacles går att köpa rent fysiskt om du föredrar att handla så. Detta i en så kallad Snapbot-automat placerad intill turistattraktionen London Eye. Priset för ett par Spectacles ligger där på motsvarande 1 452 kronor. Men fler städer ska följa. Paris, Berlin, Barcelona och Venedig ska enligt uppgifter till Wired stå närmast på tur.

Nu kan vi svenskar dock även köpa glasögonen online. På Snaps webbplats kan man beställa glasögonen för 150 euro inklusive frakt. Glasögonfodralet som även kna ladda glasögonen kostar 60 euro extra och vill du ha laddkabel kostar den 12 euro. I priset för glasögonen ingår fodral och laddkabel, emn tillbehören kan alltså även köpas separat. I webbutiken har Snap begränsat hur många glasögon man får köpa och gränsen är i dagsläget 6 per hushåll. 

Källa