Irritationsmoment på ingång

Snart får Facebook Messenger autospelande videoannonser

Tillhör du dem som retar sig på autospelande videoannonser? Använder du Facebook Messenger? Grattis! Nu har du ännu en potentiell blodtryckshöjare på ingång…

Publicerad Uppdaterad

Är det någonting Facebook Messenger inte gjort sig känt som, så är det att vara en lätt och smidig kommunikationslösning. Faktum är att till och med Facebook själva har utlovat en bantning på innehållssidan under 2018, då appen under de två senaste åren blivit lite väl stinn och kan upplevas som både plottrig och svårmanövrerad. Facebooks Messenger-chef David Marcus konstaterade i januari att många av de funktioner man lanserat genom åren inte heller har fått något större genomslag bland användarna. Men på annonssidan tvekar man däremot inte kring att ösa på med nya funktioner. Nu ska Messenger nämligen få autospelande videoannonser. Ja, faktum är att tjänsten redan fått dem, men eftersom utrullningen pågår så är det än så länge ganska få som har sett någon annons. 

Kan försvinna på sikt

Huruvida Messenger-användarna reagerar med ilska på annonserna eller inte återstår förstås att se. Men Facebook Messengers annonschef Stefanos Loukakos säger att man kommer att följa mottagandet mycket noggrant och att man kan tänkas plocka bort annonserna om användarna retar sig i alltför hög grad. ”Användarupplevelsen är vår topp-prioritering” säger Loukakos i en intervju med sajten Recode. De statiska annonser som man tidigare infört har hur som helst inte påverkat användarnas beteende på Messenger överhuvudtaget. Det är i nuläget oklart om Sverige omfattas av den nya annonstypen i Messenger, men statiska annonser i Messenger har varit tillgängliga här sedan 2017. 

Källa