Annons

Mobiltillbehör

Sommartips: Bluetooth-högtalare

Mobil.se listar tipsar om mobiltillbehör. Här är våra favoriter just nu bland bluetooth-högtalare.

Publicerad Uppdaterad

Urbanears Rålis

Utöver de mer tåliga högtalarna under Marshall-märket gör Zound även Urbanears-högtalare, och Rålis är deras första batteridrivna bluetooth-högtalare. Perfekt att ha med sig till utomhusfester. Ljudet är riktat åt bägge hållen och maxvolymen räcker gott och väl till större picknickar.

Rålis finns i mörkblå, ljusgrå och en distinkt röd färg, med stilren formgivning. Du ansluter mobilen via bluetooth eller 3,5 mm-sladd.

Det är en rätt bastant pjäs och således inget du slänger ner i ryggsäcken, men handtaget gör den ändå lätt att flytta runt eller bära med sig. Knappar på ovansidan låter dig bland annat ändra volymen och byta låt. Du kan ansluta två enheter samtidigt via bluetooth.

En intressant designdetalj är att batteriet i högtalaren även kan användas som powerbank till mobiltelefonen. Perfekt för strandhänget.

Namn: Urbanears Rålis
Typ: Batteridriven bluetooth-högtalare
Vikt: 2,8 kg
Pris: 2000 kr

Mobils test av Urbanears Rålis

Sony SRS-XB12

Sonys Produktserie Extra Bass går rakt på sak redan i namnet. Du ska få riktigt mycket bas i dina hörlurar och högtalare. Särskilt intressant är det i minstingarna SRS-XB12, ett format där man inte är van vid att få mycket bas ur högtalarna. Den riktigt låga knappt hörbara basen når inte ut annars klarar sig högtalarna bra.

Sony SRS-XB12 är inte bara lätta att ha med sig, utan tål dessutom att vara utomhus. De är damm- och vattenskyddade enligt IP67, vilket innebär att de tål att hamna i plurret eller stå i sanden på stranden. Har du två likadana kan du koppla ihop dem för att få stereoljud. Med prislappen känns det inte helt orimligt att köpa två, och med vikten rimligt att ta med bägge. Batteritiden är 16 timmar vilket är generöst för formatet. En löstagbar rem kan användas för att bära högtalaren eller hänga upp den.

Namn: Sony SRS-XB12
Typ: Batteridriven bluetooth-högtalare
Vikt: 243 gram
Pris: 650 kr

Marshalls mobilhögtalare

Ibland kan man unna sig att vara lite ytlig. Svenska Zound Industries licensierar det berömda förstärkarmärket Marshall för trådlösa högtalare och headset. Deras högtalare är inte alltid de mest prisvärda, licensen har sitt pris, och kanske inte alltid de som har bäst ljud för pengarna, men företagets pietetsfullt kopierade design av Marshallstacken med läderdetaljer och mässingsskruvar applicerat på olika former och storlekar har ett värde i sig.

Acton II, Stanmore II och Woburn II BT är en serie bluetooth-högtalare för hemmet i olika storlekar (företaget har även wifi-högtalare med stöd för Chromecast och Spotify Connect, samt batteridrivna högtalare att ha med sig), och förutom den traditionella svarta färgen finns de även i brunt, vilket faktiskt är snäppet ännu snyggare.

Den minsta Acton II BT kostar 2500 kronor, mellanmodellen Stanmore II BT 3500 kronor och den största Woburn II BT 5000 kronor.

Namn: Marshall Acton/Stanmore/Woburn II BT
Typ: Bluetooth-högtalare
Vikt: Från 2,85 kg
Pris: Från 2500 kr